Počinje uređenje poljoprivrednih zemljišta komasacijom

kabinet

Leskovac – Sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine grad Leskovac potpisao je ovih dana ugovore o dodeli sredstava za uređenje poljoprivrednog zemljišta komasacijom, dodelu bespovratnih sredstava za revatilizaciju poljskih puteva i dobijanje sredstava za finansiranje studijsko -istraživačkog projekta o mogućnostima navodnjavanja na gradskoj teritoriji, saopšteno je današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Ukupna sredstva koja će republika izdvojiti za potrebe komasacije na delu katastarskih opština Gornje i Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce, Zalužnje i Priboj površine 1078 hektara iznose 19 miliona i 200 dinara.

nagradna igra

Leskovac će biti jedan od četiri grada u Srbiji u kome će se finansrati projekti komasacije koje je poslednji put kod nas sprovedena pre četvrt veka u Porečkom kraju istakao je Cvetanović.

”Podsticajna sredstva koja ćemo dobiti za uređenje i revitalizaciju poljskih puteva iznose 11 miliona i 700 hiljada dinara, s tim što je ukupna vrednost projekta 19 i po miliona dinara. Na ovaj način biće uređeno 53 hiljade i 850 kvadratnih metara poljskih puteva, a u prethodna dva projekta koji su sprovedeni uređeno je 100 kilometara atarskih puteva.” naglasio je Cvetanović.

Iz republičkog budžeta biće finansiran studijsko -istraživački projekat o mogućnostima navodnjavanja na teritoriji grada Leskovca vredan 3 miliona i 300 hiljada dinara.

Grad će od ove sume uložiti 825 hiljada dinara, a ostatak će obezbediti Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Radi se o bazičnom projektu za izradu tehničke dokumentacije koji treba da definiše uslove za navodnjavanje zaključio je Cvetanović.