NA SAJMU U KAVALI I OVE GODINE UČEŠĆE PRIVREDNIKA IZ SRBIJE

Na štandu Regionalne privredne komore Leskovac na sajmu „Kavala ekspo 2019“ svoje usluge i proizvode predstaviće preko 40 privrednika iz Srbije. Ovo je već 13. godina kako Privredna komora Kavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom Sajmu, navodi se u saopštenju za javnost Regionalne privredne komore Leskovac.

Prvi put  na štandu Regionalne privredne komore Leskovac biće prisutni i predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Područne Privredne komore Banja Luke, Turističke organizacije opštine Lebane, kao i „AD Simpo“ iz Vranja koji će izlagati svoje proizvode na štandu od 150 metara kvadratnih.

Ujedno su predviđeni i razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku Privredne komore Srbije i Evropske mreže preduzetništva koju finansira Evropska unija.

U saopštenju leskovačke Privredne komore navedeno je da su Grci već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće, kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvencioniše Evropska unija.

Tokom trajanja sajma predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Kavale, kao i luke za transport robe pored ovog grada.

Sajam će zvanično otvoriti 27. septembra najveći zvaničnici Severne Makedonije i Trakije uz prisustvo  velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica. Inače Privredna komora Kavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne komore Srbije za uspešnu saradnju, a povodom 100 godina postojanja.

Sajam će trajati od 27.  do 30. septembra, u organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Leskovac.