Nakon štrajka grad odlučio: država da preuzme “Interlemind”

interlemind 2

Leskovac – Radnici »Interleminda« danas su organizovali protestnu šetnju ulicama Leskovca, a nakon razgovora sa predsednikom Skupštine grada Živojinom Stefanovićem i šefovima odborničkih grupa u lokalnom parlamentu odlučeno je da lokalna samouprava podrži ideju radnika da država preuzme rukovođenje ovom fabrikom.

Ministar privrede Igor Mirović posetiće u petak Leskovac i razgovaraće sa radnicima »Interleminda« rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

interlemind 1

Nakon ovog obećanja radnici su razgovarali u Skupštinskoj Sali sa odbornicima i predsednikom skupštine koji su istakli da će podržati sve njihove zahteve.

»Mi se slažemo, i vi ste u pravu, da OTP banka, Poreska uprava, vi kao manjinski akcionari i država preuzmete fabriku koja stvarno može da radi. Sa tim predlogom ćemo izaći sa ministrom« rekao je radnicima predsednik gradske skupštine Živojin Stefanović.

Stefanović je istakao da je prava grehota to što se dešava sa »Interlemindom« ali da grad nema finansijskih sredstava da im pomogne onako kako bi to trebalo.

Inače, pedesetak radnika Interleminda učestvovalo je u protestnoj šetnji centralnim ulicima grada zbog informacije da agencija za privatizaciju nije nadležna za raskid kuporodajnog ugovora sa većinskim vlasnikom iz Bugarske i da nema mogućnosti da učestvuje u rešavanju njihovih problema.

interlemind 3

Radnici su se u jednom trenutku zaustavili ispred zgrade Osnovnog suda u Leskovcu i protestovavali zbog držanja njihovih predmeta ‘u fiokama’’.