Nakon Vučja, Bertolini obišao OŠ “Bora Stanković” u Guberevcu

A nakon posete Vučju, Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca obišli su i Osnovnu školu „Bora Stanković” u Gubervcu. Reč je o još jednom objektu čija je energetska sanacija završena u toku prošle godine zahvaljujući sredstvima grada Leskovca i programa EU pro Plus koji finansira Evropska unija.

Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji je prilikom obilaska objekta naglasio važnost međusobne saradnje Leskovca i Evropske unije, dodavši da je konstantno ulaganje u oblast obrazovanja važno za obezbeđivanje boljih uslova za školovanje dece.

Govoreći o projektima koji su u prethodnom periodu realizovani zahvaljujući programima koje je finasirala Evropska unija, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca podsetio je na rekonstrukciju objekta leskovačke Osnovne škole „Trajko Stamenković”, nabavku sanitetskog vozila, unapređenje turističkih potencijala grada na Veternici, mesta u okolini i realizaciju projekta pod nazivom „Heterotopija”.

Cvetanović je najavio da će se u narednom periodu raditi i na zajedničkoj realizaciji projekata iz oblasti ekologije.

Podsetimo, vrednost radova na energetskoj sanaciji Osnovne škole „Bora Stanković” u Guberevcu je 18,5 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *