NARODNI MUZEJ OBELEŽAVA “DANE EVROPSKE BAŠTINE”

Narodni muzej u Leskovcu i ove, kao i prethodnih godina, priključio se obeležavanju manifestacije Dani evropske baštine, čiji je cilj prikazivanje  i promovisanje različitih aspekata kulturne baštine kao zajednice evropskih naroda. Tema ovogodišnje manifestacije je „Umetnost i zabava“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Narodnom muzeju.

Leskovački muzej pripremio je raznovrstan program za obeležavanje septembra-meseca kulture, koji će biti prikazivan u svim objektima Narodnog muzeja ,rekla  je kustos-galerista Radmila Krstić.

Sledeće nedelje, od utorka do petka od 8 do 16 časova ulaz će biti slobodan za sve mališane, za koje je pripremljen edukativan i veoma sadržajan program.

U četvrtak, 19. septembra u deset časova, u Gradskoj galeriji biće održan koncert tradicionalne muzike, nakon kojeg će se mališani upoznati sa načinom sviranja na gajdama, okarini, fruli i guslama.

Prema programu Narodnog muzeja,  u sredu 25. septembra od 18 časova u Sali za naučne skupove biće održana edukativna radionica kulturno-umetničkog društva  „Abrašević“ „Kolo, kolo naokolo“. Još dve radionice na kojoj će se deca upoznavati sa prošlošću  održaće se prvog i trećeg oktobra. Kako je istaknuto ovom prilikom, broj mesta na svim radionicama je ograničen pa se roditelji pozivaju da mesta za svoju decu rezervišu putem mejla nmleskovac et gmail.com ili putem telefona 064 871 6400