“NEDELJA ISTRAŽIVAČA” U LESKOVCU

S obzirom na to da “Nedelja istraživača“  počinje naredne sedmice, 23. septembra, Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u saradnji sa ustanovama kulture i vaspitno-obrazovnim institucijama, pripremio je bogat program u okviru kojeg će, za naše najmladje sugradjane, biti organizovano 15 radionica.

Na samom početku obeležavanja nedelje istraživača u ponedeljak, 23. septembra, biće organizovana radionica „Gradimo budućnost na temeljima prošlosti“ u okviru koje će se svi zainteresovani imati priliku da se upoznaju sa karakteristikama poznate „leskovačke šajkače“.

Pored Narodnog muzeja gde će biti održana kreativna radionica „Stari zanati – tkanje na razboju“ , i Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ uzeće učešće u okviru nedelje istraživača. Na dečjem odeljenju biće organizovane radionice „Biblioteke su kapije u budućnost“ i „Mikro bit – džepni računar za igru“.

Leskovačka Tehnička škola „Rade Metalac“ organizovaće posetu hidroelektrani u Vučju, dok će Tehnološki fakultet omogućiti učenicima srednjih škola, ali i svim zainteresovanima, obilazak ove visokoškolske ustanove.

Takođe, u dvorištu Šop-Đokićeve kuće, u sredu 25. Septembra održaće se i radionica pod nazivom „Nauka na otvorenom“, kada