Nastavlja se uređenje Prve romske hrišćanske crkve u Leskovcu

Za uređenje objekta Prve romske hrišćanske crkve u Leskovcu biće izdvojena dodatna 3 miliona dinara, na osnovu odluke koja će biti usvojena sledeće nedelje na narednoj sednici Gradskog veća. Ovo su, pored ostalog, najavili predstavnici lokalne samouprave na konferenciji organizovanoj povodom donacije kuhinje ovom verskom objektu od strane Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca.  

Kako je rečeno ovom prilikom, ova donacija je od velikog značaja za vernike koji dolaze u ovaj objekat. Prema rečima Selima Alijevića, starešine hrama, unutrašnjost ovog objekta se uređuje svakodnevno.  

Predstavnici lokalne samouprave naglasili su važnost dobre saradnje između Grada Leskovca i predstavnika Prve romske hrišćanske crkve, podsetivši da su prošle godine za uređenje ovog objekta iz gradskog budžeta izdvojena 2 miliona dinara. Kako je najavljeno,  za ovu namenu biće opredeljena dodatna sredstva.

“Saradanja će se nastaviti i sa zadovoljstvom mogu da najavim da će najverovatnije u toku naredne nedelje na sednici Gradskog veća biti usvojena odluka da se dodatna tri miliona dinara opredele za nastavak uređenja ovog objekta “, istakla je Aleksandra Stojanović, članica Gradskog veća.

Inače, predstavnicima ove crkve uručene su i knjige od strane leskovačkog Narodnog muzeja.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *