Nastavljeni radovi na rekonstrukciji puta Leskovac – Lebane

Radovi na rekonstrukciji državnog puta I B reda od Leskovca ka Lebanu, koji su danas nastavljeni, odvijaju se planiranom dinamikom, rekao je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“. Plan je da se do kraja ove ili početka naredne sedmice rekonstruiše deonica kroz Gornje Trnjane u dužini od 800 metara.

Nakon što je prethodno rekonstruisan deo saobraćajnice u dužini od 2 kilometra i 400 metara, nastavljeni su radovi koji podrazumevaju ugradnju tampona, a potom ivičnjaka i postavljanje prvog asfaltnog sloja. Po završetku svih ovih poslova uslediće i ugradnja drugog, završnog sloja asfalta na dužini od 3 kilometra i 200 metara, a potom će isti radovi biti izvedeni i kroz samo Gornje Sinkovce.

Inače, na kompletnoj deonici radi se proširenje kolovoza sa 5 na 6 metara, te i izgradnja trotoara kroz naseljeno mesto. Pored toga, grad uputio zahtev preduzeću Putevi Srbije za obnovu deonice ovog puta  kroz sam Leskovac.

Ovom prilikom bilo je reči i o nekim drugim projektima, među kojima je izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod zgrade Tri šešira i kod naselja Ančiki, kao i rehabilitaciji dela bojničkog puta.

Podsetimo, ugovorena dužina kolovoza koja će biti rehabilitovana na delu državnog puta I B reda od Leskovca ka Lebanu je 4,6 kilometara. Vrednost je 176 miliona  dinara, a radove izvodi preduzeće „Srbija autoput“, investitor Putevi Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *