Aleksandar Marinković, završetak dvadesetsedmogodišnje igračke karijere

Aleksandar Marinković, dosadašnji kapiten „Dubočice 54“, završio je dvadesetsedmogodišnju igračku karijeru, a od matičnog kluba se oprostio tokom meča sa „Vojvodinom“, gde je proveo četiri sezone.

On je juče na terenu proveo simboličnih osam minuta, s obzirom na to da je tokom čitave karijere nosio dres sa ovim brojem. Nakon toga, kapitensku traku predao je Andriji Atanaskoviću, koji će ubuduće biti na čelu leskovačkih vukova.

Uz pozdrave i aplauze igrača, publike i predstavnika oba kluba, Marinković se oprostio od „Dubočice“, gde je započeo sportsku karijeru. Bilo je to davne 1995. godine, kada je kao sedamnaestogodišnjak debitovao protiv zrenjaninskog „Proletera“. Kako sam ističe, u rukometne vode uplovio je ugledajući se na svog oca, koji se takođe bavio ovim sportom.

Godine 2000. „Dubočica 54“ je zbog nedostatka finansijskih sredstava prestala da funkcioniše kao klub. Nakon dve godine odlazi u Vojvodinu, gde provodi četiri sezone, a potom karijeru nastavlja u Hebi iz Bujanovca. U matični klub se nakratko vraća 2007. kada je Dubočica ponovo prolazila kroz težak period, koji je trajao do 2012. godine.

Marinković je bio kapiten „Dubočice“ najduže u istoriji ovog kluba, a u narednom periodu nastaviće da obavlja funkciju sportskog direktora.

Marinković je inače u Dubočici proveo 17 punih godina, a za to vreme imao je više od 500 nastupa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *