Neformalna grupa “Sportaši” uredila stadion u okviru ŠtaNamTeško akcije

Neformalna grupa „Sportaši“ je na gradskom fudbalskom stadionu uz podršku svojih vršnjaka ali i uprave FK „Lider“, fudbalera i roditelja uspešno realizovala svoju ŠtaNamTeško akciju.

Cilj akcije bio je da decu i mlade izvedu iz svojih soba na teren gde će se bolje upoznati, pričati, razmeniti ideje ali i učiniti nešto za svoju lokalnu zajednicu.

Ova neustrašiva ekipa postavila je nove mreže koje odvajaju teren od privatnog poseda i osvežila već postojeće kućice na terenu.

Kao neko ko aktivno prati rad lokalnih sportskih klubova spoznali smo značaj sporta, posebno u eri tehnološkog razvoja. Deca i mladi sve više pažnje usperavaju i posvećuju igrama, savremenim aplikacijama što se odražava na njihovo fizičko ali i mentalno zdravlje.

Kao neformalna grupa smatramo da mlade treba podsticati da svoje vreme koriste na pametan način i to kroz društveno koristan/volonterski rad ili da se bave sportom. Jer kako kažu stariji: „U zdravom telu, zdrav duh“! Zdravi stilovi života su ciljevi kojima težimo– navode pokretači ove lepe akcije.

Ovu akciju podržali su Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGradom , organizacijamma TIM 42 i GM Optimist, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *