Nekadašnji Jugekspres postaje proizvodni pogon kompanije „Dit’s“

Do kraja ove godine, kompanija Dit’s na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa završiće investiciju u vrednosti od preko milion evra, koja podrazumeva proširenje proizvodnje i otvaranje još jednog prodajnog salona nameštaja, ali i angažovanje do 100 novih radnika. Ovo je najavljeno prilikom jučerašnje posete gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića pomenutoj lokaciji.

Slaviša Cvetković, vlasnik kompanije Dits, na licitiaciji je za oko 28,5 miliona dinara  od grada kupio prostor nekadašnjeg Jugekspresa. U toku je rekonstrukcija postojećih objekata i izgradnja jednog novog, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, obišao je betoniranje prostora od 1900 kvadratnih metara. Ova lokalna kompanija posluje od  99.  a proizvodnjom nameštaja  bavi se od 2012. godine i svoje proizvode  izvozi u 11 zemalja. Cvetković ističe i da epidemija korona virusa nije uticala na njihovo poslovanje a o tome svedoči i povećanje dobiti od 34 procenata.

Gradonačelnik je za kraj ove posete još jednom podsetio da je naš grad prvi u Srbiji koji je otkupio društvenu imovinu i time omogućio privrednicima  da na licitaciji dođu do  dobrih lokacija kako bi unapredili svoje poslovanje ali i  dobio BFC sertifikat po četvrti put sa procesom ispunjenosti od 96.33 procenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*