NESTAJU LESKOVČANI – Policija: Molimo, bez panike!

collage

Leskovac – Nestanak još jednog Leskovčanina, Milana Spasića, starog 30 godina, izazvao je veliku paniku među građanima.

Za njim se traga od 28. februara i druga je osoba koja je nestala u ovoj, ali četvrta u poslednje dve godine sa teritorije Leskovca.

U policiji kažu da mesta za paniku nema.

zugic

 „Ni jedan od ovih prijavljenih slučajeva nestanka osoba sa teritorije Leskovca nije povezan, tako da sve insinuacije i čaršijske priče o nekakvoj trgovini orghanima i slično, mogu da padnu u vodu. Za pojedine osobe je samo sličan proces u načinu na koji se za njima vrši potraga“ rekao je za našu Televiziju Policijske uprave Leskovac Vladimir Žugić.

U periodu od 2011. do kraja 2013. godine leskovačka policija je dobila 46 prijave o nestalim licima od kojih su pronađena čak 44.

Za nestalim Vladimirom Momčilovićem, koji je poslednji put viđe4n u Budvi, raspisana je čak Evropolova i Interpolova poternica.

Za doktorkom Marijanom Stojanović, koja je nestala pre dve godine još uvek se traga,

„Obišli smo teren: Leskovac, Vlasotincve, Kukavicu, čak je žpreko 50 policjaca, što u uniformi što u civilu, tragalo u jednoj akciji za njom. Nažalost, nismo uspeli da je pronađemo, ali ne odustajemo. U policiji postoje ljudi koji se isključivo time bave 24 časa dnevno“ kaže Žugić.

Od 44 pronađene osobe,  četiri su pronađene mrtve, tvrdi načelnik Žugić.

U ovim salučajevima je obdukcija pokazala da su oni umrli prirodnom smrću. Ostali nestali su brzo pronađeni, živi i zdravi.

„To su uglavnom devojke ili devojčice koje se zaljube, pobegnu od kuće, onda roditelji podnesu prijavu da su nestale, mi ih pronađemo, vratimo porodici, i tako u krug…“ objasnio nam je načelnik.

Za  Snežanom Đorđević, radnicom Agencije za lokalni i ekonomski razvoj, koja je nestala pšre dve nedelje, još uvek se tragas i to po sličnoj proceduti kao za nestalom doktorkom.

Za Milanom Spasićem, kako nam je potvrđeno, takođe je raspisan potraga.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, za njim postoji raspisana poternica zbog izvršene teške krađe u Beogradu i on bi trebalo da odsluži kaznu zatvora.

Izvori bliski policiji su nam rekli da, iako je za njim raspisana potraga kao za nestalim licem, sumnja se da je Spasić u bekstvu zbog pokušaja da izbegne služenje zatvorske kazne.