Radnici “Nevene” sprečili da im odnesu imovinu – VIDEO

nevena1

Leskovac – Radnici Hemijske industrije Nevena AD  sprečili su danas  privatne izvršitelje da udju u krug fabrike, radi popisivanja, procene i prodaje pokretnih stvari preduzeća, uključujući i gotovu robu i opremu Radne jedinice Kozmetika.

Prostor ispred kapije obezbedjivali su pripadnici žandarmerije.

Privatni izvršitelji odlučni su u svojoj nameri da na ime neisplaćenih zarada radnika koji su tužili Nevenu iznesu robu iz fabrike, i tvrde da rade isključivo po sudskoj odluci.

nevena2

Radnici Nevene jedinstveni  su u nameri da sačuvaju svoju opremu i gotove proizvode jer kako kažu oni rade pod okriljem države, a novac zarađen u ovoj fabrici je jedini izvor prihoda za zaposlene i njihove porodice. 

Snimci jutrašnje blokade kapije i protesta radnika osvanuli su i na internetu:

[ https://www.youtube.com/watch?v=ETcRzbVZof0′]

[https://www.youtube.com/watch?v=YNyhtoqklY4′]

[https://www.youtube.com/watch?v=gdmj0DGPoMA’]

Radnici Nevene predlažu da privatni izvršitelji potraživanja naplate od Grada ili države ali i svih ostalih koji su umešani u otuđivanje  četiri hektara Neveninog zemljišta koje je poklonjeno korejskoj korporaciji Jura.

Oni su, kako su rekli ,  jedinstveni u nameri da sačuvaju i nastave proizvodnju, Kosili kolekcije jer je Nevena sa njom krenula od nule, i ovaj brend razvijala i unapređivala više od 30 godina, uložila značajna sredstva i osvajala tržište u zemlji i inostranstvu.