Nova stranka: Umesto da odgovaraju zbog lošeg ugovora sa PVV oni još uvek sede u Skupštini!

nova stranka

Leskovac – Za to što će od naredne godine Leskovčani će u potpunosti plaćati usluge Por Verner I Veberu koje podrazumevaju prikupljanje, odvoženje i deponovanje smeća, krivi su političari jer su oni potpisivali takav ugovor sa ovim preduzećem, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Povereništva Nove stranke u Leskovcu.

Kako je rečeno, krajnje je vreme da neko za loše rukovođenje gradom, i potpisivanje štetnih ugovora ma koja vlast bila u pitanju, mora da snosi političku odgovornost.

“Grad je svojevremeno pristajao na uslove ugovora koji nisu bili povoljni ni za grad ni za građane. Imamo problem javnih preduzeća koja plaćaju ogromne komunalne takse ili ogromne iznose za iznošenje smeća a dag a realno ne prave. Imamo i problem industrijskog otpada koji PVV do sada nije smeo da prikuplja, a prikupljao ga je, a ne znamo hde ga je deponovao. Uostalom, svi su se juče u Skupštini složili da to nije urađeno kako treba,a svi akteri svega toga sve vreme sede u skupštini” rekao je član ove stranke Jovan Jović.

Predstavnici Nove stranke istakli su i to da u gradu lokalne vlasti samo smenjuju jedna drugu a ne menjaju ništa. Kako je rečeno, svi oni imaju visoke ciljeve a niske domete, posebno u zaštiti i unapređenju prava građana.

U Leskovcu su, kako kažu, ugroženi najosnovnije pravo na objektivno informisanje i pravo na zapošljhavanje. Zapopljavaju se samo partijski puleni, tvrde u ovoj stranci.

“To je javna tajna. Zapošljava se u javnim preduzećima stranački, pa čak I firmama koje su došle da investiraju u ovaj grad. I tu se prave što javni – što tajni spiskovi. Normalni I čestiti ljudi tako ne mogu da dođu do posla ukoliko nisu članovi partije koja je na vlasti” istakao je Jović.

Nova stranka je za 28. Decembar zakazala Osnivačku skupštinu na kojoj će biti izabrani članovi i predsednik Gradskog odbora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *