NOVI SAJT GRADA

sajt grada3

LESKOVAC – Grad Leskovac za desetak dana dobiće novu veb prezentaciju, saopšteno je danas na konferenciji za novinare održanoj tim povodom u kabinetu gradonačelnika. Građanima je omogućeno da pogledaju novi sajt na adresi test.gradleskovac.org i daju svoje predloge, sugestije i primedbe.

“Pored novog dizajna cilj izrade ovog sajta je da se na što transparentniji način njime prikaže rad lokalne samouprave” -rekao je člana gradskog veća Srećka Stamenkovića.

Nakon kontakta sa nevladinom organizacijom „Transparentnost srbija“ dobio je određene preporuke za sadržaj sajta i, kako kaže, sve sugestije su ispoštovane. Prilikom izrade pridržavali su se i smernica Direkcije za elektronsku upravu republike Srbije za izradu veb prezentacija lokalnih samouprava.

Novi sajt biće redovno ažuriran i na njemu će pored najnovijih vesti i servisnih informacija biti  i dva veoma važna banera, elektronska uprava i vodič za investitore. Tako će novi sajt grada imati stranice na kojima  se nalaze svi elektronski servisi sa njihovim kratkim opisom, kao i korisne informacije za potencijalne investitore. Odgovori na pitanja gradonačelniku, u slučaju da su pitanja konkretna i ne previše privatna, kako ističe Stamenković, biće objavljena  u tabeli predviđenoj za odgovore.