Novinaru Draganu Marinkoviću prećeno smrću

10447654_777482262291563_3123769073260664695_n

Leskovac – Nakon objavljivanja teksta o odbijanju leskovačke Hitne pomoći da pomogne starici, novinaru Draganu Marinkoviću preko Fejsbuka upućene pretnje smrću. 

Novinar Televizije Leskovac i Južnih vesti Dragan Marinković podneo je večeras krivičnu prijavu protiv dvojice Leskovčana zbog ugrožavanja lične sigursnoti i pretnje smrću.

Marinković je podeno prijave protiv Ivana Spasića Spaske, lekara Službe hitne pomoću pri Doma zdravlja u Leskovcu, i protiv izvesnog Miodraga Marinkovića, koji su mu pretili na Fejsbuku.

Reagujući na tekst o odbijanju leskovačke Hitne pomoći da pomogne starici, izvesni Miodrag Marinković je novinara najpre vređao na Fejsbuku, a zatim i uputio jasnu “poruku”.

“…takvi ste vi nepismeni novinarčići koji se pozivate da dobijete status službenog lica. Dao bih ti ja metak, govno posrano nepismeno!” poručio je.

“Smatram da je i meni i mojoj porodici ugrožena sigurnost jer mi je prećeno ubistvom. Očekujem od policije brzo delovanje”, kaže Marinković.

Sve je počelo tako što je Marinković na svom fejsbuk profilu kritikovao nesavesno postupanje lekara hitne pomoći prema bolesnoj starici, koja je dva dana kasnije preminula.

Oglasio se lekar te službe i između ostalog napisao: “Skoči i ti sa njom”.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić potvrdio je da je upoznat sa incidentom i da se na tom predmetu radi.

“Tužilac se saglasio da postoje elementi krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i mi ćemo već sutra ujutru preduzeti sve propisane mere” kaže načelnik Žugić.