Novu školsku godinu škola u Brestovcu započinje sa novim sistemom centralnog grejanja

Povodom početka školske godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima posetio je učenike i zaposlene u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Brestovcu, kao i predškolce i mališane koji pohađaju razigraonicu u ovom mestu.  

Uslovi za boravak đaka u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Brestovcu od ove školske godine su unapređeni, s obzirom na to da su iz gradskog budžeta izdvojena 3,8 miliona dinara za izgradnju nove kotlarnice i uvođenje sistema centralnog grejanja,  istaknuto je prilikom posete.

Naredne godine, kada ova vaspitno-obrazovna ustanova obeležava 120 godina postojanja, iz lokalne samouprave najavljuju i izgradnju ograde oko školskog kompleksa.  

Marko Ranđelović, direktor, zahvalio je na realizaciji investicija u prethodnom periodu, među kojima su pored sistema centralnog grejanja, i rekonstrukcija sanitarnih čvorova, izgradnja igrališta i tribina, izgradnja nove škole u izdvojenom odeljenju u Kutlešu, sanaciju krova na odeljenju u Međi, izgradnja ograde u školi u Lipovici.

Inače, u 2021. godini lokalna samouprava je za oblast obrazovanja izdvojila više od 700 miliona dinara. I ove godine obezbeđena su sredstva za kupovinu udžbenika za 1179 đaka prvaka koja će biti uplaćena na tekuće račune roditelja čim škole budu dostavile neophodne podatke.

Predstavnici grada posetili su i mališane u razigraonici, objektu koji je formiran putem projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja vredan 4,5 miliona dinara. Prošle godine je kroz tri grupe, dve u Brestovcu i jednoj u Turekovcu, prošlo 58 mališana starosti od 3 do peti i po godina, što samo govori o značaju ovog projekta. Boravak dece u razigraonici je potpuno besplatan.

Inače, matičnu školu u Brestovcu pohađa oko 300 učenika, a izdvojena odeljenja u Kutlešu, Lipovici, Šarlinci, Draškovcu, i Donjem Brijanju još dve stotine đaka. Ove godine u prvi razred ukupno su pošla 62 mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*