U Vlasotincu skoro polovinu prvaka više nego prošle godine

Na teritoriji vlasotinačke opštine ove školske godine u prvi razred pošla su 252 prvaka, što je 43% više nego prošle, kada je u klupe prvi put selo 176 učenika prvog razreda.


Osnovne i srednje škole na području opštine Vlasotince idu po modelu jedan, redovno, bez deljenja u grupe i sa časovima u trajanju od po 45 minuta.


-Velika je radost što u vlasotinačkoj opštini ove godine imamo bezmalo polovinu prvaka više nego prošle godine. Bez obzira na to kako će se okolnosti menjati tokom školske godine, važno je da oni redovno uče, da stiču radne navike, ali i prijateljstva koja će im ostati za ceo život. Svim učenicima, posebno prvacima, njihovim roditeljima, nastavnom i nenastavnom osoblju želim srećan početak nove školske godine i da svi damo sve od sebe da se ona odvija redovno, što je duže moguće – stoji u čestitki predsednika opštine Vlasotince Bratislava Petrovića.


U školske objekte na području vlasotinačke opštine u prethodnih nekoliko godina uloženo je više od 350 miliona dinara. Pred početak ove školske godine zamenjena je stolarija i spušteni plafoni u školi u Jastrepcu, a u toku jeseni nastavljaju se ulaganja u druge škole.


-Radiće se krovovi školskih objekata u Šišavi i Kruševici, radovi u školi u Orašju, završava se projekat za školu u Batulovcu, a do kraja godine radiće se i projekti za rekonstrukciju školskih objekata u Gložanu i Stajkovcu. Uskoro kreću radovi na rekonstrukciji vrtića „Dečja radost“ u Vlasotincu i vrtića u Stajkovcu sve sa cinjem da deci obezbedimo što što bolje uslove za rad i učenje – kaže predsednik Petrović.


U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalna samouprava nastoji da obezbedi sredstva za rekonstrukciju i dogradnju drugog vrtića u Vlasotincu, „Kolibri“, kako bi se obezbedio prostor za oko 250 mališana koji čekaju na prijem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *