NPS Leskovac postavlja pitanje Rangelovu: Koja je cena političkog i moralnog poštenja? 

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije Leskovac reagovao je na istupanje Aleksandra Rangelova iz udruženja koje je osnovao, saopštenjem za javnost, koje u nastavku prenosimo u celosti.

“Dr Aleksandar Rangelov, jedan od dojučerašnjih opozicionih lidera lokalne političke scene, iznenada je napustio sopstveno udruženje. Jasno objašnjenje njegovog postupka nismo dobili, stoga mu postavljamo direktno i jedino logično pitanje: Koja je cena političkog i moralnog poštenja?

Gospodin Rangelov je objavio korespondenciju sa predsednikom našeg pokreta Miroslavom Aleksićem, a nije mu prvi put da se meša u rad našeg odbora. 

Moramo da postavimo pitanje da li smo mi bilo kojim postupkom pokazali toliku naklonost prema vladajućoj koaliciji kao dr Rangelov pri glasanju o ulasku u vlast. Naime, kako saznajemo, rezultat je bio 4 glasa za i 4 glasa protiv, pri čemu je doktor ostao “suzdržan”. Ako se neko smatra opozicionarem, čemu sudržanost? 

Ovim nečasnim postupkom istupanja iz sopstvenog udruženja, pokušajem prodaje volje birača i nekih članova udruženja, bačena je ljaga na celokupnu ideju da naš Leskovac, nakon smene ove korumpirane vlasti, postane lepše mesto za život i rad. 

Koja je cena poverenja koje je bezrezervno dobio od strane nešto više od 8000 naših sugrađana?

Apelujemo na najvećeg aktera ove drame, dr Rangelova, da makar jasno i glasno, a podrazumeva se i iskreno, izađe u javnost i objasni činjenice koje su dovele do ovakve farse.

Takođe bismo skrenuli pažnju i nekim opozicionim akterima leskovačke političke scene da ubuduće budu obazriviji, umesto pružanja slepe podrške samoproklamovanim Mesijama, zanemarivajući čak i izborne liste na kojima su i sami kandidati, a da, pritom, osim priče da su opozicija, te Mesije nemaju ni početno slovo O od opozicionog delovanja. Podsetimo naše građane na događaje neposredno pre lokalnih izbora kada su neki odbornički kandidati sa liste dr Rangelova prepoznali političku prevaru i javno istupili, pri tome pozvavši građane da glasaju za Narodni Pokret Srbije, prepoznavši u nama istinsku borbu za bolji Leskovac.

Pozivamo sve glasače, kao i članove udruženja dr Rangelova, da nam se priključe u pravoj, istinskoj i transparentnoj opozicionoj borbi za smenu lokalne vlasti i uspostavu sistema gde će konačno profunkcionisati prave i jedine građanske i nacionalne vrednosti. Svaki pošten i iskren čovek koji deluje opoziciono, u Narodnom pokretu će imati punu podršku našeg gradskog odbora i celokupnog članstva koje je sve brojnije iz dana u dan. Zajedno možemo ostvariti cilj da živimo u boljem, lepšem i pravednijem Leskovcu gde se prava građana uvek stavljaju ispred ličnog profita.

Onaj ko odustane od te borbe, tog s pravom možemo nazvati podmetnutim igračem.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *