Traži se najbolja tehnološka inovacija

Na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju, koje se organizuje na državnom nivou, u kategoriji inovativnih ideja mogu da učestvuju učenici srednjih škola i studenti, ukoliko se prijave do 30. marta, dok su preostale dve kategorije „realizovane inovacije“ i „inovativno selo“, za koje se može prijaviti do 5. maja, otvorene za sve zainteresovane.  Ovo takmičenje predstavljeno je danas direktorima srednjih škola i visokoškolskih ustanova, kao i lokalnim privrednicima u sedištu Jablaničkog upravnog okruga.

Jedna od prvih kategorija na ovom takmičenju “inovativne ideje” treba da podstakne preduzetnički način razmišljanja kod srednjoškolaca i studenata, dok se za “realizovane inovacije” mogu prijaviti timovi, koji poseduju gotov prototip spreman za tržište. Pre tri godine, uvedena je i nova kategorija “inovativno selo” .

Uprkos postojanju kako Tehnološkog fakulteta, tako i Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu, odaziv učenika i studenata iz Jablaničkog okruga, kako je rečeno, do sada nije bio na očekivanom nivou.

Nagradni fond takmičenja je pet miliona dinara, a organizuje ga Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *