NURDOR u Leskovcu obeležio Svetski dan dece obolele od raka (VIDEO)

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR i ove godine je tradicionalno obeležilo Svetski dan dece obolele od raka 15. februar u više od 30 gradova u Srbiji. U Leskovcu, centralna manifestacija sa muzičkim programom organizovana je na gradskom trgu i tom prilikom prikupljana su sredstva za decu obolelu od raka.

Veliki broj okupljenih na centralnom gradskom trgu učestovovao je u doniranju novčanih sredstava i time je ujedno i pružena pomoć Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka da i dalje obavlja svoju funkciju, koja pre svega podrazumeva stvaranje najboljih mogućih uslova za lečenje dece.

Tačno u 13 časova, pod sloganom „I ja se borim“, simboličnim puštanjem balona, deca izlečena od raka poslala su srce podrške svim mališanima, koji se sada leče.

NURDOR će u toku 2024. godine, kroz svoje aktivnosti, posebnu pažnju posvetiti promociji i unapređenju prava dece u bolnici, a pored samih uslova na bolničkim odeljenjima, od neizmerne važnosti za celu porodicu deteta koje se leči je da lečenje prvenstveno bude humano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *