Saopštenje GrO SNS-a u Leskovcu kao odgovor predsednici GrO SSP-a

Povodom saopštenja predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodne poslanice u Skupštini Republike Srbije Jelene Spirić, u kojem se navodi da gradonačelnik Leskovca četvrtu godinu za redom ne želi da osnuje Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu, Gradski odbor Srpske napredne stranke izdao je saopštenje za javnost u kojem se navodi sledeće:

Danas, kada se u svetu obeležava Međunarodni dan dece obolele od raka i skreće pažnja na borbu ovih hrabrih mališana, heroja, gospođa Spirić, u skladu sa manirima političke opcije kojoj pripada, zloupotrebljava decu, obolelu decu, da skrene pažnju na sebe i pokuša da prikupi političke poene.

Podsetimo na činjenicu da Grad Leskovac i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, na inicijativu gradonačelnika, odnosno predsednika Skupštine osnivača CRJP, dr sci. med. Gorana Cvetanovića svake godine podržavaju rad NURDOR-a, Udruženja roditelja dece obolele od raka i d su za te namene opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 550 hiljada dinara. Ova podrška će biti nastavljena i u narednim godinama.

Ovim putem pitamo gospođu Spirić, na koji način ona pomaže deci oboleloj od raka, da li izdvaja od svoje solidne, čak visoke plate, imajući u vidu da je zaposlena u ogranku EPS snabdevanje?

Da li njene partijske kolege čine nešto ovim povodom?

Da li je gospodin Đilas, čija je bliska saradnica, odvojio jedan jedini dinar od 619 miliona evra koliko je ukrao i da li ga Spirić na to nekada podstiče?

Podsetimo i na činjenicu da Republika Srbija danas, u 2024. godini za lečenje retkih bolesti izdvaja 7,2 milijarde dinara, dok je 2012. godine bilo opredeljeno 130 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *