Obeležen Dan grada

Dan Grada Leskovca 11. oktobar, obeležen je svečanom sednicom Skupštine, na kojoj su u Narodnom pozorištu, pored odbornika prisustvovali brojni gosti iz javnog, političkog i privrednog života grada, predstavnici vojske i Srpske pravoslavne crkve. Ovom prilikom, dodeljene su i  tradicionalne oktobarske novčane i  nagrade  u vidu  medalja i  pohvala,  za ukupno 26 zaslužnih pojedinaca, ustanova i kompanija. Prisutne goste i nagrađene, pozdravili su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović.

Najznačajnije oktobarsko priznanje – medalja, dodeljena je posthumno akademiku Zvonku Mariću, potom Tatjani Conić, ambasadorki Srbije u Meksiku, lekaru primarijusu Ani Stojanović, urologu Dragoslavu T. Bašiću, Miodragu Stojanoviću, vršiocu dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje Niš i Janku Ignjatoviću, doktoru biotehnologije. Ukupno 14 pohvala i 6 novčanih nagrada dodeljeno je zaslužnim pojedincima, ustanovama i kompanijam. Prisutnima se obratio Janko Ignjatović, doktor biotehnologije, koji je priznanje dobio zbog izuzetnog doprinosa razvoju novih lekova u farmaceutskoj kompaniji „Sandoz“  i zbog afirmacije Leskovca u naučnim krugovima.

Profesor Miodrag Stojanović, direktor Instituta za javno zdravlje Niš, nagrađen je medaljom zbog izuzetnog doprinosa za razvoj zdravstva na jugu Srbije.

Leskovčank primarijus doktor Ana Stojanović, pulmolog, medaljom je nagrađena zbog doprinosa u medicini i borbi protiv kovida 19, kao i za promociju grada u zemlji i inostranstvu.

Među nagrađanima se našla i Tatjana Conić, jedina ambasadorka Srbije rodom iz Leskovca, koja u dalekom Meksiku doprinosi afirmaciji naše zemlje, ali i grada.

Leskovčani mogu samo da budu ponosni na svoj grad, na pretke, ali i na ono što on danas jeste, rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na svečanosti u Narodnom pozorištu upriličen je i prigodan kulturno-umetnički program u kome su učestvovali leskovački  glumci  i grupa Libero.
 


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*