Povodom Dana grada dodeljene nagrade mladim talentima

Povodom Dana grada ukupno 150 učenika, studenata i mladih talenata sa područja grada Leskovca dobilo je novčane nagrade, za šta je iz gradske kase opredeljeno 4 miliona 110 hiljada dinara. Njima su u prostorijama Odseka za poslovne studije Akademije „Južna Srbija“ uručeni ugovori. 

Među nagrađenima su učenici osnovnih i srednjih škola i studenti koji su postigli zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima, kao i talenti za sport i muziku. Miloš Zdravković, student Medicinskog fakulteta sa prosečnom ocenom 9, bio je među prvom generacijom vukovaca koja je otputovala na nagradnu ekskurziju, a već šesti put dobija nagradu preko Fonda za mlade talente.

Prisutnima se obratio i Dragoljub Đorđević, član Gradskog veća, koji je i sam tokom studiranja više puta bio nagrađivan preko Fonda za mlade talente.

Od 2013. godine, kada je u okviru Kancelarije za mlade obnovljen Fond za mlade talente, za nagrađivanje mladih talenata je iz budžeta grada Leskovca opredeljeno 113 miliona dinara, podsetio je u svom obraćanju gradonačelnik Goran Cvetanović, dodajući da će mladi u Leskovcu uvek imati podršku lokalnog rukovodstva.

Ovom prilikom govorili su i ovogodišnji dobitnici oktobarskih nagrada, Miodrag Stojanović, direktor  Instituta za javno zdravlje u Nišu, načelnica Odeljenja pulmologije Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“ Ana Stojanović,urolog Dragoslav Bašić  i naučnik Janko Ignjatović, doktor biotehnologije. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *