OBJAVLJEN ZVANIČAN SPISAK IZVOĐAČA NA OVOGODIŠNJOJ ROŠTILJIJADI

Jedna od najvećih balkanskih muzičkih zvezda Lepa Brena održaće koncert na otvaranju ovogodišnje Roštiljijade, koja počinje u ponedeljak, 26. avgusta.  Pored nje, tokom 30. jubilarne Roštiljijade, nastupiće i mnogi drugi poznati izvođači:  Aco Pejović, Haris Džinović, rok grupe Crvena jabuka, Riblja čorba i Van Gog, a poslednje veče rezervisano je za Severinu, najavili su organizatori na konferenciji za novinare, održanoj u svečanoj sali grada.

Činjenica da su se mnogi izvođači rado odazvali pozivu da gostuju na ovoj manifestaciji, kao i da su smeštajni kapaciteti već popunjeni, najbolje svedoči da je Roštiljijada u samom vrhu turističke ponude Srbije.

“Ovo je rezultata ne samo dobrog izbora pevača koji će nastupiti ove godine, već i rezultat konstantnog rada na promociji Leskovca, stvaranju pozitvne slike o našem gradu i Leskovčanima kao dobrim domaćinima – rekao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“I ove godine neće izostati  tradicionalna takmičenja, među kojima je svakako najpopularnije ono u pravljenju najveće pljeskavice, a trenutno smo u potrazi za starim fotografijama svih dosadašnjih Roštiljijada, kako bi za jubilej spremili izložbu njenog nastajanja pa sve do današnjih dana u dvorištu Šop Đokićeve kuće – najavio je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac.

Inače, iz gradske kase za održavanje Roštiljijade ove godine izdvojeno je oko 19.600.000 dinara, od čega je oko 9 miliona putem javne nabavke rezervisano za nastupe muzičkih grupa i izvođača.

Poziv za otvaranje Roštiljijade biće upućen i predsedniku države, a intenzivnija promocija manifestacije kreće od danas, najavljeno je ovom prilikom. Cene za zakup štandova organizatori neće menjati, pa je tako za zonu A i P cena ista kao i prošle godine  6.199 dinara za metar kvadratni, za zonu B 4.651 i za zonu C 2.762 dinara po kvadratnom metru.