Od danas pojačana kontrola saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 12. decembra, sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, navodi se u saopštenju za javnost resornog ministarstva.

Ova međunarodna akcija počela je danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije “Mreža saobraćajnih policija Evrope”. Tokom njenog sprovođenja, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom početka akcije, navodi se da je u svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Republici Srbiji učestvovao vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45 000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1 400 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *