Odbor za ravnopravnost polova obeležio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Članovi Odbora za ostvarivanje ravnopravnosti polova grada Leskovca, u saradnji sa  Nevladinom organizacijom „ Žene za mir“ danas su sugrađanima  u centralnom parku delili propagandni materijal  povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Osnovni cilj nam je, rekla je ovom prilikom Ljiljana Božuta, predsednica Odbora za ostvarivanje ravnopravnosti polova grada Leskovca, da jasno skrenemo pažnju svim sugrađanima da nasilje nad ženama mora da prestane.  Ne  postoji nikakvo opravdanje za fizičko, emotivno, seksualno ili finasijsko zlostavljanje žena. Kroz propagandni materijal, ali i kroz svakodnevni rad Odbora i Nevladine organizacije „ Žene za mir“  ukazujemo na problem koji je u svakom smislu neoprostiv, istakla je Božuta.

Nakon stupanja na snagu  Zakona  o sprečavanju nasilja u porodici, koji između ostalog podrazumeva i preduzimanje hitnih mera  protiv nasilnika,  stanje se donekle  poboljšalo, ali je svakako potrebno kontinuirano pružati podršku ženama, ohrabrivati ih da prijave nasilnike i pružiti im adekvatnu pomoć ukoliko do nasilja ipak dođe, zaključeno je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *