Odbornici se odrekli dnevnice za poplavljene

unnamed (1)

Leskovac – Odlukom odbornika Skupštine Grada Leskovca Ministarsu za rad, zapošljavanja i socijalne politike upućen je predlog da se vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Boban Ilić imenuje za direktora ove ustanove, a promenjeni su i članovi školskih odbora pojedinih obrazovnih ustanova.

U popodnevnom delu zasedanja na predlog šefa odborničke grupe SNS -a Olivere Pešić odbornici su doneli odluku da se odreknu jedne dnevnice u cilju pomoći ljudima sa nedavno popljavljenog područja.

Odbornici Skupštine grada usvojili su Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije  za blokove od jedan do 15 i deo bloka 34 kao, za blokove od 25 do 28 i 35 do 38kao i za lokalni put Grdanica – veza sa administrativnom granicom sa opštinom Gadžin Han.

Usvojen je i Plan detaljne regulacije za zonu vodosnabdevanja Tulova u Tulovu.

Odbornici su usvojili Predlog odluke o sprovođenju ali i načelima komasacije za delove katastarskih opština Milanovo, Gornje i Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce i Zalužnje, kao i za deo katastarske opštine Priboj.

Preogram komasacije koštaće više desetina miliona dinara jer on podrazumeva kompletno definisanje vlasništva, omeđivanje, uspostavljanje kompletno nove infrastrukture…

Republika će ovaj program finansirati sa 60 posto, grad sa 40, a cilj je da se ovo zemljite dovede u stanje obradivosti što će koštati do 3 000 evra po hektaru.

Usvojen je i Predlog pravilnika o naknadi za rad Komisije za sprovođenje ovog postupka mada je bilo predloga od strane opozicije da se članovima komisije ne daje nikakva novčana naknada ili da se bar ona umanji za 50 posto.

Ovi predlozi nisu prihvaćeni ali je žučno insistiranje odbornika NDS – a nagnalo predsednbika Skupštine grada Leskovca Živojina Stefanovića da predloži da se sa gradonačelnikom Cvetanovićem razgovara o tome da naredne godine Skupština dobije svoj budžet koji će biti odbornicima na raspolaganju.

Odbornici su dali saglasnost na obrazovanje petočlane komisije koja će do kraja jula sprovesti postupak javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

U okviru tačke Odbornička pitanja predsednik Skupštine Živojin Stefanović dao je predlog da odbornici podrže inicijativu da gradonačelnik Cvetanović sa nadležnim institucijama u Beogradu pokuša da reši problem radnika Interleminda.