Odgovor GrO SNS-a na jučerašnju konferenciju za medije GG “Za Leskovac zajedno”

Povodom tvrdnji predstavnika Grupe građana”Za Leskovac zajedno”, iznetih na jučerašnjoj konferenciji za medije, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Leskovcu izdao je saopštenje za javnost, koje vam prenosimo u nastavku teksta.

Rebalans i kućno upravljanje budžetom ima uticaja na građane. Ali ne onako kako gospoda iz GG Za Leskovac zajedno misle i priželjkuju za sebe, već po modelu uspešnog i već pomenutog kućnog upravljanja novcem građana, što birači prepoznaju i daju poverenje našoj opciji.

Na isti način poverenje stičemo ulaganjem novca u zdravstvo i renoviranje bolnica, u sport sa novim stadionom, u obrazovanje, kulturu, poljoprivredu. I takođe sa milijardama koje smo u prethodnom mandatu uložili u nova radna mesta za naše vredne građane i radnike, sportiste, decu, penzionere, dobili smo njihovo poverenje, a ne glasove kako kažete.

Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa dr sci. med. Goranom Cvetanovićem na čelu, vodimo se filozofijom da treba da ulažemo i gradimo međusobno poverenje i zaslužujemo podršku, a verujem da biste se bavili jeftinom kupovinom glasova da imate pristup budžetskim sredstvima.

Vaše prisustvo i delovanje u skupštinskoj sali svih ovih godina ni na koji način nije obogatilo ideje niti doprinelo usvajanju budžeta, pa je ovaj medijski vapaj za sastavom privremenog organa, kome ne pripadate po svim računicama, još jedan apsurda.

Na dan kada je lokalna samouprava započela javnu raspravu o nacrtu budžeta grada, izdajete saopštenje da će se budžet usvajati netransparentno i tako kupovati glasove.

Privremeni organ grada Leskovca formiran je potpuno ispravno. Vlada RS je po zakonu dužna da vodi računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene lokalne skupštine.

Predlog za članove privremenog organa donose odborničke grupe u skladu sa zastupljenošću, a isti dostavlja Vladi lokalna samouprava.
Predstavnički, odnosno politički sastav, u vreme raspuštanja Skupštine grada Leskovca bio je sledeći:
SNS 48 odbornika
SPS 11 odbornika
JS 9 odbornika
ZLZ 6 odbornika
i 1 nezavisni odbornik.

Shodno tome, Srpska napredna stranka je dobila 3 ​​člana, sps 1 i js 1, sve ostalo su konstrukcije i „moralne interpretacije“ gospodina Cakića koje nemaju podršku u propisima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *