Počela priprema paketa pomoći za sve penzionere i socijalno ugrožene u Leskovcu

U leskovačkoj hali Plavi paviljon, vrši se priprema ukupno 28.250 paketa pomoći za sve penzionere sa područja grada Leskovca, bez obzira na visinu primanja, kao i za socijalno ugrožene. Za ovu namenu, iz gradskog budžeta izdvojena su 34,8 miliona dinara, a sa procesom pripreme paketa, prilikom današnjeg obilaska, upoznali su se predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

So, šećer, brašno, zejtin, pirinač, pasulj i keks, samo su neke od namirnica,  koje se nalaze u sklopu paketa, a njegova pojedinačna vrednost je 1233 i po dinara.

Kako je istakao ovom prilikom predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, paketi će, u narednim danima, biti distribuirani, prvenstveno na teritoriji grdeličkog i vučjanskog kraja.

Pohvalivši ovu akciju, koja je naišla na odobravanje Vlade Republike Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, istakao je da, u slučaju da je to potrebno, namirnice će biti obezbeđene i iz robnih rezervi.

U cilju ubrzanja samog procesa pakovanja namirnica, u tekućoj godini je nabavljena oprema, u vrednosti od skoro četiri miliona dinara, među kojima su viljuškar na gas, paletara i auto-prikolica.

Govoreći o hali Plavi paviljon, koja je u vrlo lošem stanju, Cvetanović naglašava da je njegova zamisao da na tom mestu bude izgrađen parking prostor.

Podsećanja radi, u prethodne tri godine, lokalna samouprava je sredstvima u visini od 100 miliona dinara obezbedila više od 110 hiljada paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za penzionere sa primanjima do 30 hiljada dinara i socijalno ugrožene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *