Održana izložba eksponata i jedrilica Aerokluba “Saša Mitrović”

Na platou ispred Leskovačkog kulturog centra organizovana je  izložba eksponata i jedrilica  Aerokluba „Saša Mitrović“ . Svi  zainteresovani građani imali su priliku da se upoznaju sa aktivnostima kluba, a najviše pažnje posvećeno je najmlađim sugrađanima koji su sa ogromnim interesovanjem obišli ovu postavku.

Izložba eksponata Aerokluba “Saša Mitrović” pre svega je namenjena najmlađim sugrađanima, jer nam je cilj da njih upoznamo sa bogatim istorijatom vazduhoplovstva u Leskovcu , rekla je ovom prilikom  pomoćnik gradonačelnika Andrea Tošić .

Nikola Milićević, član upravnog odbora Aerokluba “Saša Mitrović” kaže da ovakve manifestacije treba da potstaknu mlade da se upoznaju sa sadržajima kluba i zajedno sa članovima rade na unapređenju njegovog rada. On takođe ističe da je ovaj klub bio zapostavljen više od jedne decenije, ali da se stvari polako vraćaju na svoje mesto.

Ovom prilikom okupljeni su se podsetili velikog značaja koji su leskovački aerodrom i aeroklub  nekada imali, naročito kada se uzme u obzir da je lokalni aerodrom bio deo evropskog sistema za poslove potrage i spasavanja, kao i da su nekada na njemu  sletali i helikopteri državnih zvaničnika.