OPŠTINA VLASOTINCE OBELEŽILA SVOJ DAN, MINISTAR KULTURE JEDAN OD DOBITNIKA PRIZNANJA

Povodom Dana opštine Vlasotince, na svečanoj sednici u Kulturnom centru, uručena su Oktobarska priznanja u vidu „Diplome 10. Oktobar“ Vladanu Vukosavljeviću, ministru kulture i informisanja Republike Srbije, profesoru doktoru Stevanu Iliću, lekaru kardiologu i univerzitetskom profesoru Medicinskog fakulteta u Nišu, Vanji Kostovski, lekaru Klinike za grudnu i kardijalnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, zatim Udruženju filmskih, televizijskih, radio i veb stvaralaca „Jug film“ i Danici Valčić, istoričaru umetnosti i kustosu Zavičajnog muzeja u penziji.

Jedan od dobitnika Oktobarske diplome, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je ovom prilikom da dobri i pametni ljudi predstavljaju najveće blago koje jedna sredina može da ima, a u Vlasotincu, kako kaže, takvih ima mnogo. Njemu je ovo priznanje uručeno zbog podrške koju je pružio da se obezbede finansijska sredstva za rekonstrukciju Kulturnog centra.

Više od 70 realizovanih projekata ukupne vrednosti oko 2 milijarde dinara bilans je našeg rada u ove tri i po godine i sa ponosom mogu da kažem da smo mnogo toga učinili kako bismo olakšali život našim sugrađanima, rekao je predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović.

Oktobarsko priznanje u vidu „Pohvale“ uručeno je Jasmini Zlatković i Biljani Pipović, profesorkama likovne kulture i engleskog jezika u Gimnaziji „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu.

Pohvalu, ali i novčanu nagradu u iznosu od 10 hiljada dinara dobili su Ognjen Milošević, učenik generacije Osnovne škole „8. oktobar“, Ivan Djikić, učenik generacije Tehničke škole Vlasotince, Petar Takić, iz Gimnazije „Stevan Jakovljević“, Milan Stanojević, član Bokserskog kluba „Arena“ i Veljko Pešić, član Kluba dizača tegova „Vlasina“.