Organizacija “Pokreni život” nastavila akciju prikupljanja pomoći za lečenje malog Ognjena

Iz Humanitarne organizacije”Pokreni život” pozivaju sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da doniraju novac za Ognjena Stojanovića iz Bratmilovca koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 3, kako bi ovom dečaku bilo omogućeno lečenje.

Ognjen je rođen kao zdrava beba, pa se tako i razvijao do petog meseca kada su krenuli problemi. Počeo je slabije da se okreće, a kasnije nije mogao ni da sedi ni da stoji. Od tada je na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu. Analizom krvi dijagnostikovana mu je spinalna mišićna atrofija, tip 3. Spinalna mišićna atrofija tip 3 onemogućava disanje, hranjenje i hodanje.

Lek za ovu bolest je, na sreću, otkriven. Jako je delotvoran i zaustavlja progresiju. Ognjen prima lek SPINRAZA o trošku RFZO koji mu zaista pomaže i sprečava progresiju bolesti, ali porodici Stojanović su potrebna sredstva kako bi Ognjenu obezbedili ortopedska pomagala.

Takođe, Ognjen koristi banjsko lečenje, invalidska kolica, razna pomagala za disanje i korsete koji su mu neophodni.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da doniraju sredstva kako bi Ognjen osetio radost hodanja i trčanja.

Da bude kao i sva druga deca i ima detinjstvo kakvo zaslužuje Pozivamo vas da nastavite sa uplatama na dinarski račun: 165-7010855807-48, devizni račun: 165-7010855831-73 sa naznakom za Ognjena, otvoren u Addiko banci i putem PayPal naloga: Paypal.me/pokrenizivotОбласт са прилозима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *