OŠ “Milutin Smiljković” obeležila 114 godina od osnivanja

Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu obeležila je danas prigodnom svečanošću  114 godina postojanja i rada. Svoj rođendan, dočekala je u poboljšanim uslovima za boravak i rad učenika i zaposlenih, koji su obezbeđeni zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima Grada Leskovca.

Uvođenje centralnog grejanja u matičnoj školi i izdvojenom odeljenju u Priboju, postavljanje reflektora na sportskom terenu u centralnoj školi i izgradnja balon sale, samo su neki od projekata, koji su realizovani u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi u cilju obezbeđivanja boljih uslova za boravak i rad učenika i zaposlenih, istakao je prilikom obraćanja Dejan Cakić, direktor Osnovne škole „Milutin Smiljković“.

Ovom prilikom, uručene su zahvalnice učenicima, koji su ostvarili izvrsne rezultate na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, a jedna od njih pripala je i gradonačelniku, Goranu Cvetanoviću za ogroman doprinos u radu škole.

Vrednost svih ulaganja u infrastrukturu obrazovnih institucija, najbolje se vidi kroz nagrade učenika, koje su donete u Leskovac, potvrdio je Vladimir Branković, zamenik sekretara Skupštine grada, obraćajući se u ime predstavnika lokalne samouprave.

U 2020. godini, Osnovnoj školi „Milutin Smiljković“ u Vinarcu dodeljena je Oktobarska nagrada, inače najviše priznanje Grada Leskovca. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *