Teretana na otvorenom postavljena i u naselju Solidarnost

U naselju Solidarnost, pored igrališta kod kružnog toka, završeni su radovi na postavljanju teretane na otvorenom. Ovu lokaciju danas je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa drugim predstavnicima lokalne samouprave.

Na površini od 119 metara kvadratnih postavljene su različite sprave za vežbanje, poput eliptičnog drenažera, sprave za potisak nogama, rotirajuće stajalice, bočne njihalice.

,,Neki radovi koji su prethodili ugradnji sprava su iskop, ugradnja sloja tucanika, betonska ploča sa izgradnjom temelja, ankera i sidra, a ugrađena je i gumena podloga iz bezbedonosnih razloga.”, objasnila je Vera Jovanović, JP „Urbanizam i izgradnja” Leskovac.

Izgradnja ove teretane na otvorenom još jedan je korak ka unapređenju kvaliteta života stanovnika grada na Veternici i promovisanju zdravih stilova života, imajući u vidu da investicije poput ove omogućavaju građanima da se potpuno besplatno bave sportom, istakla je, pored ostalog, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije Sanja Milošević.

,,Očekujemo veliku posećenost naših sugrađana, te bih iskoristila ovu priliku da ih pozovem da iskoriste ovu mogućnost koju smo pružili. Podsećanja radi, juče je promovisana teretana iza Tehnološkog fakulteta, u toku prethodne nedelje u parku Kralja Petra Prvog kod stadiona, gde je planirana i teretana namenjena osobama sa invaliditetom. Zatim, uslediće i izgradnja teretane u Bratmilovcu, na keju kod Doma penzionera i kod Medicinske škole.

Zdravlje je naše najveće bogatstvo, pridržavamo se ovog postulata i ovo je dokaz da Grad Leskovac brine o svojim sugrađanima.”

Inače, vrednost radova na postavljanju teretane u naselju Solidarnost je 3,5 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *