Osmomartovci opet ispred Robne kuče

8

Leskovac – Nakon prošle godine, kada su tezgde za osmomartovsku prodaju bile postavljene na parkingu u centru grada, ove godine prodavci su se ponovo vratili na šetališe između nekadašnje modne i robne kuće.

I dok prolaznici, uglavnom, negoduju zbog toga, prodavci kažu da ime je ova lokacija znatno pogodnija jer ostvaruju bolju prodaju.

„Prošle godine smo jedva uspeli da povratimo troškove, ništa nismo zaradili, ovde je već bolje“, objašnajava Stojanka Tošić koja već tridesetak godina unazad prodaje robu na tezgama pred i za vreme 8.marta.

I ove godine na postavljenim tezgama ponuđena je razna roba, od tekstila i posuđa, preko nakita do različitih ukrasnih figura i naravno cveća.

81

Prema rečima prodavaca građani za sada, uglavnom, samo razgledaju, pa su i pazari prilično slabi, ali, iskustvo je pokazalo da prodaja bude bolje dan uoči praznika i za sam 8. mart.

I ove godine zakupci tezgi morali su da plate komunalnu taksu, naknadu za podnošenje zahteva i izradu rešenja, kao i naknadu za održavanje javnih površina za šta je nadležno Javno-komunalno preduzeće Komunalac. Iako, kako kažu, ima dosta izdataka, zadovoljni su što je ove godine prodajni prostor vraćen na staro mesto.

Nazir Alilović je ove godine za zakup tri i po metra kvadratna morao da izdvoji tri i po hiljade dinara.

„Malo je manje nego prošle godine, ali smo prošle godine mogli da prodajemo deset dana, dok ove samo sedam“, kaže Alilović