Otvoren 15. „Mali Joakim“

Dečijom predstavom pod nazivom „Razmaženi princ“ po tekstu Željka Hubača, a u režiji Igora Damjanovića, sinoć  je u leskovačkom Narodnom pozorištu otvoren 15. „Mali Joakim“, pozorišni festival predstava za decu i mlade.

Željko Hubač, režiser predstave i drmaski pisac kazao je da je inspiraciju za ovaj pozorišni komad pronašao u svojoj porodici, te da dva glavna lika u predstavi nose imena njegove dece, Matej i Sara, koje je zbog velike roditeljske ljubavi razmazio. Naime, u komadu „Razmaženi princ“ prikazana je priča o odrastanju dece, uticaju okruženja na njihovo sazrevanje i usvajanju životnih vrednosti. Ovaj pozorišni komad istovremeno je i poruka roditeljima da svoju decu ne sputavaju u samostalnom donošenju odluka.

Festival je zvanično otvorio Spasoje Ž. Milovanović, predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije. On je između ostalog  ocenio da će leskovački teatar i grad biti dobri domaćini.

Narednih sedam dana, mališani će imati priliku da uživaju u predstavama koje su isključivo namenjene njima.

Inače, festival se završava u ponedeljak, 28. novembra, proglašenjem najboljih, u čiju čast će ansambl prištinskog Narodnog pozorišta, sa sedištem u Gračanici, izvesti predstavu „Zvonar bogorodičine crkve“ rađene po tekstu Viktora Igoa.

Osim sinoćnje, sve ostale predstave počinju u 19.00 sati, a cena karte je 200 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *