Otvoren konkurs za povratnike po sporazumu readmisije, tražioce azila i ugroženih grupa stanovništva

Organizacija “Romska obnova, saradnja i alternativa” obaveštava javnost i poziva sve zainteresovane povratnike po readmisiji, tražioce azila i drugih pripadnika ugroženih grupa stanovništva, da je konkurs iz oblasti dohodovnih aktivnosti  i poslovne i stručne obuke, zvanično otvoren 15.oktobra i trajaće do 8.novembra tekuće godine. Zainteresovana lica mogu da podnesu svoje zahteve u Informativnom centru “Hab 11” koji se nalazi u ulici Janka Veselinovića broj 4, lokal 8.

 

Konkurs je deo projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila“ koji realizuje nemačka nevladina organizacija Help, a finansira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Projekat se sprovodi od januara 2018. godine do juna 2020, a u okviru dosadašnjih aktivnosti u Leskovcu je uz pomoć organizacije ROSA osnovan Informativni centar “Hab11”. Zahvaljući ovom centru, a kao deo pomenutog projekta, do sada su pružene informacije za nešto više od 1000 zainteresovanih korisnika, za devet porodica je obezbeđena pomoć kroz izgradnju i rekonstrukciju objekata, a jedan korisnik dobio je i podršku za dohodovanu aktivnost. Takođe, 70  osnovaca dobilo je komplet školskog pribora i đačke rančeve, a 50 porodica humanitarnu pomoć u vidu higijenskih sredstava.

Vrednost pružene dosadašnje  podrške je u iznosu od oko šest miliona dinara.