Otvoren prvi FAPOR

06 fapor

Leskovac – U Leskovcu je sinoć počeo prvi FAPOR – Festival amaterske pozorišne režije, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra. Tokom šest dana festivala za nagrade će se takmičiti 10 predstava iz  Srbije.

Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Leskovac.

„Cilj festivala je da predstavi pozorišne amatere publici kako reditelje tako i glumce afirmiše njihov rad i podstakne međusobno kreativno nadmetanje u idejama” rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Svi mi koje je bog kaznio ili nagradio da se bavimo poslom koji se zove umetnost smo uglavnom potekli iz amaterizma. Ja mislim da nikad nije bilo važnije posvetiti pažnju amaterizmu jer on odvaja  mlade ljude od svih poroka koje svakodnevni život stavlja pred nas” rekao je glumac Goran Sultanović.

“Mnogo je razloga zbog kojih sam ponosan na Leskovac, naš Kulturni centar i vas draga publiko što svojim interesovanjem pružate podrški instituciji za koju smatram da je od izuzetne važnosti za duhovnost našeg grada” rekao je direktor kulturnog centra Slaviša Stevanović.

Posebno zadovoljstvo za sve ljubitelje pozorišne umetnosti je činjenica da je za sve predstave u takmičarskom delu ulaz slobodan.

Predsednica žirija prvog Festivala amaterske režije u Leskovcu biće poznata beogradska rediteljka Cisana Murusidze, a članovi književnik i urednik LKCa Dragan Radović i pozorišni kritičar Živojin Tasić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *