Otvoren sedmi FAPOR

Sedmi Festival amaterske pozorišne režije – FAPOR, otvorio je sinoć u Leskovačkom kulturnom centru Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.  Za ovogodišnji festival selekciju je uradio Miodrag Dinulović, reditelj i direktor Kraljevačkog pozorišta, a u takmičarskom delu učestvovaće  šest predstava i one će se nadmetati za glavnu nagradu koja od ove godine nosi ime leskovačkog pokojnog glumca Dragana Dimitrijevića.

Otvarajući Fapor, Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, naglasio je njegovu jedinstvenost i posebnost, ističući da je ideja festivala koji je posvećen amaterskoj režiji retka i da je upravo zato treba podržati.

Na samom otvaranju izvedena je predstava “Dogodine kao i uvek…”, u kojoj glavne uloge tumače Milan Lane Gutović i Mina Lazarević, a u holu LKC-a prikazana je i izložba o novosadskom Narodnom pozorištu.

U ime lokalne samouprave publiku je pozdravio Milan Stojković, pomoćnik gradonačelnika, uz napomenu da je Fapor jedna od manifestacija koja potvrđuju da Leskovac ima značajno mesto na kulturno-umetničkoj sceni Srbije i regiona.

Na ovogodišnjem FAPOR-u biće dodeljene tri nagrade za režiju, kao i nagrade za najbolju mušku i žensku glavnu i mušku i žensku sporednu ulogu. Na samom  zatvaranju 6.novembra, biće izvedena premijera predstave „BLIŽI NEBU“ po tekstu Željka Hubača, u režiji Darka Zloporubovića, a u predstavi igraju DrAmateri LKC-a.