Energetska sanacija za osnovne škole u Pečenjevcu i Vinarcu

U još dve škole u Leskovcu završena je energetska sanacija. Ove vaspitno-obrazovne ustanove u Pečenjevcu i Vinarcu obišao je  gradonačelnik Leksovca Goran Cvetanović sa saradnicima.

Zahvaljujući sredstvima u iznosu od pet miliona dinara koja su odobrena u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece 2“, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu završena je energetska sanacija. Grad Leskovac učestvovao je u ovom poslu sa 700 hiljada dinara, a prema rečima gradonačelnika Cvetanovića, od svih izdvojenih odeljenja matične škole u Pečenjevcu, ostalo je da se rekonstruiše još škola u Živkovu.

U Osnovnoj školi „Milutin Smiljković“ u Vinarcu postavljeno je preko 40 prozora koji su skinuti prilikom zamene stolarije u leskovačkoj Opštoj bolnici. Lokalna samouprava opredelila je 140 hiljada dinara za najosnovniji materijal kako bi ovaj posao bio obavljen, dok je 74 hiljade prikupljeno od strane roditelja i kolektiva škole.

Pored ovoga, iz gradske kase izdvojeno je još 325 hiljada dinara za legalizaciju školskog objekta, jer je to bio jedan od preduslova za izradu projekta za uvođenje grejanja.

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole “Milutin Smiljković” u Priboju, u prethodnih mesec dana , pored uvođenja telefonske linije i interneta, urađena je i trim staza sa preprekama, postavljen je koš i video nadzor.