Otvoren vrtić u naselju Kumalak

otvoren vrtic

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović svečano je predao na korišćenje vrtić u naselju Kumalak.

U izgradnju i opremanje vrtića Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ Evropska unija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u okviru projekta“ Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji – IMPRES, uložili su 150 hiljada evra.

-Grad Leskovac obezbedio je lokaciju, sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih institucija ali je i uložio 3,6 miliona dinara za uređenje dvorišnog prostora. Želja nam je da bude što više dece i da što veći broj vrtića otvorimo u narednom periodu. Već od naredne nedelje počinju radovi na postavljanju nove elektro mreže kako bi postavili rasvetu na igralištu i delu naseloja kome nedostaje, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Oko 110 – oro dece iz naselja: Kumalak, Ančiki i Bratmilovce od jedne do šest godina, raspoređenih u tri vaspitne grupe koristiće usluge ovog vrtića. Ovom prilikom goste su dočekali mališani najstarije grupe vrtića „Naše dete“ sa predstavom „Do ušiju, smej se brate“.

Inače, IMPRES projekat radi i na razvoju posebnih programa koji su prilagođeni potrebama dece iz osetljivih grupa u okviru aktivnosti na unapređenju socijalne inkluzije i povećanju dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Novi vrtići i vozila za prevoz dece dodeljeni su predškolskim ustanovama u 15 gradova i opština Srbije koji su uključeni u IMPRES projekat čija je vrednost 3,75 miliona evra.