Ovogodišnji RTS Kros završen u Leskovcu

Završnica ovogodišnje Kros serije RTS-a, koja je održana danas na leskovačkom hipodromu, okupila je veliki broj sportista. Pored dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Jablaničkog okruga, učestvovali su i profesionalni atletičari, kao i pripadnici 3. Centra za obuku. Ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

RTS Kros u Leskovcu započet je jutros u 9 sati i 40 minuta, trkom na 400 metara, pod nazivom „Mihail Dudaš“, u okviru koje su učestvovale devojčice prvih razreda osnovnih škola. Zlatnu medalju osvojila je Andrea Stević iz Atletskog kluba „Požarevac“, dok su drugo i treće mesto pripali Nataliji Mladenović i Milici Momčilović.

Ovu sportsku manifestaciju, proglasio je otvorenom Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća i izvršni direktor RTS Kros-a za Leskovac.

Događaju na leskovačkom hipodromu prisustovao je i gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom uručio nagrade prvoplasiranim takmičarima.

Inače, Kros RTS-a, osnovan je 20. aprila 1991. godine kao jednodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici, a zahvaljujući inicijativi dva grada, Leskovca i Zaječara, 2000. godine, pretvorio se u manifestaciju, koja živi tokom cele godine.

Gost Leskovca danas je bio i Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *