Pet nagrada RP Komori na Sajmu etno hrane i pića

04 komora

Leskovac –  Od 380 izlagača koliko je učestvovalo na Sajmu Etno hrane i pića u Beogradu od 26. do 29. novembra, predstavnici Regionalne privredne komore Leskovac osvojili su 5 od 12 nagrada koje se dodeljuju najboljim proizvodima i proizvođačima, saopštio je na konferenciji za novinare predsednik Regionalne privredne komore Goran Jović.

Dobili smo 5 prestižnih nagrada i to za leskovačku spržu leskovačkog poljopriverednog gazdinstva Petrović, leskovački organski domaći cepkani blagi ajvar Strele Kaljić iz Leskovca, mineralnu vodu Vlasina prizvođača Sliv iz Preslapa, Vino Arno Vinarije Aleksić iz Vranja i komoru Kavale kao inostranog izlagača – na našem štandu za proizvode sa svog područja, rekao je Jović.

Inače posebno priznanje dodeljeno je leskovačkoj komori za doprinos razvoju i unapređenju proizvodnje ove grupe proizvoda na području svoje Regije kao i promociji i unapređenju koncepta Sajma Etno hrane i pića.

Pokrovitelj Etno sajma hrane i pića  bilo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije a sajam je zvanično otvorio ministar poljoprivrede Dragan Glamočanin koji je i posetio naš štand dok je specijalni gost Sajma bila ambasada Alžira koja je prezentovala svoje proizvode, rekao je Jović i dodao da je leskovačko Kulturno umetničko društvo Abrašević nastupilo na otvaranju ovog sajma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *