Počeo festival FAPOR u Leskovcu

07 fapor

Leskovac – U Leskovcu je večeras počeo prvi FAPOR – Festival amaterske pozorišne režije, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra.

Tokom šest dana festivala za nagrade će se takmičiti 10 predstava iz čitave Srbije.

Posebno zadovoljstvo za sve ljubitelje teatra je to što je za sve predstave u takmičarskom delu ulaz slobodan.

„Kako smo počeli (računajući i uspeh LIFE-a) u Leskovcu smo uspeli da sjedinimo sve profesionalne i amaterske reditelje na jednom mestu. Nadamo se da ćemo postati Srpski centar ove grane umetnosti. Ideja ovog festivala je bila upravo da pomognemo svim tim ljudima koji nisu profesionalci a vole pozorišnu umetnost da iskažu svoju kreativnost“ rekao je koordinator FAPOR-a Darko Zloporubović.

Koliko je zapravo festival ozbiljno prihvaćen je to da se za njega prijavilo preko 20 predstava od kojih je u uži izbor ušlo njih 10.

Takmičiće se reditelji sa svojim predstavama iz Kragujevca, Zrenjanina, Prokuplja, Jagodine, Rače, Lebana, Kruševca, Šida, ali i Leskovački kulturni centar sa svojom predstavom Bizarno po tekstu Željka Hubača.

Pored akademca Nenada Filipovića i već istaknutog i poznatog mladog studenta glume u Kosovskoj Mitrovici Filipa Radivojevića, u predstavi glumi i novinar Televizije Leskovac i denvnog lista Informer Dragan Marinković. Ženske uloge dodeljene su mladoj Vanji Cakić i Ini Dendić.

Premijera ove predstave zakazana je za suboru 7. decembra u 20 časova. Interesovanje je veliko i traži se karta više, s obzirom da je ovaj komad Željka Hubača trenutno hit na daskama koje život znače u čitavoj Srbiji.

Predsednica žirija prvog Festivala amaterske režije u Leskovcu biće poznata Beogradska reiteljka Cisana Murusidze.

Inače, FASPOR je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republkike Srbije sa 300 i grad Leskovac sa 100 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *