Počela II faza radova na OŠ “Josif Kostić”, završetak za 100 dana

Danas je počela druga faza radova na rekonstrukciji osnovne škole „Josif Kostić“, koju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima finansira sa 60 miliona dinara.

Ova etapka podrazumeva rekonstrukciju igrališta, postavljanje gumene podloge, led osvetljenja u učionicama i holu, postavljanje parketa u fiskulturnoj sali, izradu podova u učionicama. Zatim uključuje i radove na podstanici, postavljanje radijatora i parterno uređenje. Rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana.

Gradonačelnik Goran Cvetanović objasnio je da niko od njegovih prethodnika nije hteo da krene u poduhvat rekonstrukcije objekta starog 165 godina, koliko datira škola „Josif Kostić“ i da su već prilikom rada na prvoj fazi izvođači nailazili na brojne probleme.

Predstavnik izvođača radova – firma „Tončev gradnja“ iz Surdulice, Suzana Paunović, istakla je da neće biti usporavanja radova.

Prema rečima direktora škole Ilije Đorđevića, od početka rekonstrukcije, ovu obrazovnu ustanovu napustilo je oko 30 đaka, ali je upisalo i   12 novih, tako da se situacija polako vraća u pređašnji period, naglasio je  Đorđević.

U obnovu osnovne  škole „Josif Kostić“ ukupno će biti uloženo 130 miliona dinara.