Sve spremno za zimsko održavanje puteva i ulica u gradu

Zimsko održavanje puteva na teritoriji grada Leskovca koje će početi 15. novembra i trajaće do 15. marta, baš kao i prethodne sezone, izvodiće preduzeće „AB KOP“ iz Vlasotinca. Opredeljena sredstva za ovu svrhu su 30 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za novinare prilikom predstavljanja mehanizacije ovog preduzeća na parkingu rstorana Apostolović.

“Mehanizacija i ekipe radnika „AB Kop-a“ spremne su da počnu sa radom u bilo kom trenutku – rekao je ovom prilikom Dragan Momirović, šef smene i dodao da je preduzeće za ovu sezonu nabavilo dovoljne količine soli i rizle.

Prema rečima Novice Nikolića, direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, odabrani izvodjač radova za zimsko održavanje puteva ima neophodnu mehanizaciju kojom će obavljati ovaj vrlo zahtevan posao s obzirom na površinu koju grad Leskovac zauzima.

Preduzeće „AB KOP“ biće zaduženo za održavanje 447 kilometara opštinskih puteva, kao i za 25 kilometara gradskih saobraćajnica. Pored ove firme, čišćenje prilaza do gradskih ustanova i instituacija obavljaće i Javno- komunalna preduzeća „Komunalac“ i „Grdelica“.