Počela priprema paketa pomoći za sve penzionere i socijalno ugrožene sa područja Leskovca

U leskovačkoj hali “Plavi paviljon” počela je priprema 28 250 paketa pomoći za sve penzionere sa područja Leskovca i socijalno ugrožene građane.

Za ovu namene iz gradske kase izdvojena su 34,8 miliona dinara, a sa procesom pripreme paketa upoznali su se predsednik Privremenog organa Grada Leskovca Goran Cvetanović i Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

So, šećer, brašno, ulje, pirinač, pasulj, samo su neke od namirnica koja se nalaze u sklopu paketa, pojedinačne vrednosti 1233 i po dinara. Paketi će u narednim danima biti najpre distribuirani u vučjanskom i grdeličkom kraju.

Pohvalivši ovu akciju, koja je naišla na odobravanje Vlade Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović istakao je da će, ukoliko je potrebno, namirnice biti obezbeđene i iz robnih rezervi.

U cilju ubrzanja procesa pakovanja namirnica, u tekućoj godini nabavljena je oprema vrednosti skoro četiri miliona dinara.

Govoreći o hali Plavi paviljon, koja je u lošem stanju, Cvetanović naglašava da je njegova zamisao da na tom mestu bude izgrađen parking prostor.

Podsećanja radi, u prethodne tri godine, lokalna samouprava je sredstvima od sto miliona dinara obezbedila više od 110 hiljada paketa pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *