Počele Svetosavske svečanosti

josif kostic 3

Leskovac – Tokom sedmodnevnog trajanja Svetosavskih svečanosti  osnovci sa područja grada, kao i mališani iz vrtića učestvovaće u različitim aktivnostima.

Značajano mesto  u programu ovogodišnjih svečanosti zauzimaju i različiti sportski sadržaji, a danas je nastavljeno takmičenje devojčica u odbojci.

“Izuzetna nam je čast što je ukazano poverenje da ove godine budimo domaćini Svetosavskih svečanosti”, ističe pomoćnica direktora Osnovne škole “Josif Kotić” Aleksandra Mitović, dodajući da se sve odvija po planu.

U okviru drugog dana Svetosavskih svečanosti učenici Osnovne škole „Josif Kostić“ izveli su predstavu „Priča o Svetom Savi“ za mališane Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“.

josif kostic 1

Trećeg dana Svetosavskih svečanosti biće održan javni čas za polaznike glume –u organizaciji „Scene za mlade Beograd“, dok nas tokom narednih dan očekuje svetosavski plivački miting, karate turnir, izložba đačkih likovnih radova, koncert učenika Muzičke škole Stanislav Binički.

 Centralna manifestacija Svetosavska akademija zakazana je za petak, a završni događaj, liturgija i sečenje slavskog kolača, za ponedeljak, 27.januar.

Inače, Osnovna škola „Josif Kostić“ u Leskovcu po prvi put je domaćin svetosavskih svečanosti.