Počeli pripremni radovi za početak rekonstrukcije Bulevara Nikole Pašića

Nakon što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dalo odobrenje za izgradnju, počeli su pripremni radovi za početak rekonstrukcije i proširenja Bulevara Nikole Pašića u Leskovcu, na trasi državnog puta drugog A reda, broj 158, rekli su za našu televiziju u preduzeću “Srbijaautoput” koje je zaduženo za njihovo izvođenje.

U rešenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navedeno je da će se izvoditi radovi na rekonstrukciji državnog puta drugog A reda broj 158 deonica Brestovac – Leskovac sa četiri vozne trake, dužina saobraćajnice je 983,5 metara od čega je most 42 metra koji nije predmet projekta.

Ukupna širina kolovoza  je od 12,5 do 14 metara, sa biciklističkom stazom, trotoarom i parking zonom od 66 parking mesta, kao i pratećim hidro, elektro i telekomunkacionim instalacijama. Predračunska vrednost radova iznosi skoro 150 miliona dinara. 

Po završetku pripremnih radova, koji podrazumevaju formiranje deponije za odlaganje materijala i uklanjanje drveća sa pomenute trase, trebalo bi da usledi i zvaničan početak radova što se očekuje do kraja ovog meseca. Predviđeni rok za njihov završetak je 5 meseci.

Zbog pomenutih radova, a u zavisnosti od dinamike, biće poremećaja u režimu saobraćaja u pomenutom periodu, navode u preduzeću Srbija autoput, a jedan od ciljeva izvođača radova je da ne dođe do potpunog prekida saobraćaja. O svim izmenama izvođač radova će nakanadno obaveštavati javnost.

Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *